Piskóta készítés trükkjei TOP5

Piskóta készítés során számos hibát követhetünk el. Íme az 5 leggyakrabban elkövetett hiba:

Tünetek és megoldások



1. A piskóta sütés után lapos és sűrű marad. Ez akkor fordul elő ha a tojások sárgáját és fehérjét külön kell felverni, majd összeforgatás során túl sokáig kevergettük,úgymond lekevertük a piskótát.
2. A piskóta sütés után száraz,felvágásnál nagyon morzsolódik. Túlsütöttük a piskótát.
3. Sütés után a tortakarikánk közepén púpos a tészta. Ezt úgy kerülhetjük el,hogy amikor a masszát a karikába töltjük,egy habkártya segítségével a karikánk pereméig húzzuk a piskótát. Az sem baj ha a közepe homorú,sütés alatt fel fog emelkedni.
4. Sütés után a piskótánkba "lisztgörcsöket" találunk. Nem megfelelően kevertük el a lisztet a tésztában.
5. Összeesett a tészta. Oka lehet az,hogy a tésztát nem tettük egyből sütőbe,illetve az,hogy túl gyakran nyitogattuk a sütőajtót.

Ezeken kívül persze még rengeteg problémánk lehet a piskótával,ezek csupán csak a leggyakrabb problémák. 
Piskótával kapcsolatos észrevételeiteket,tapasztalataitokat,kérdéseiteket e-mail címünkre várjuk és mihamarabb megválaszoljuk.
E-mail: tortakeszites@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...